Trevlig valborg alla bloggvänner!






Det tog sin tid att handla idag det var mycket folk över allt. Så det var köer på varenda ställe när jag skulle betala.  Så det tog ett par timmar innan vi var hemma igen. En snabb lunch och sedan iväg till dotterns skola och diskutera om hur vi ville ha hennes studentexamen. Hon är ju enda ungdomen som tar studenten i år på träningssärskolan som hon går på.


Vi kom hem för en timmes sedan och jag är så trött. I kväll går vi inte iväg på något valborgsfirande eftersom vi har eldningsförbud. Det blir ju inte samma stämning utan brasan.


Vi ska iväg tidigt i morgon. Ska ställa på min bil imorgon så vi ska kolla den lite innan vi åker till Ronneby och hämtar dottern. För hon ska vara hemma här under helgen. Hoppas att det går bra att ställa på den via nätet i morgon och det inte blir något strul där. Förra året så var vägverkets datasida nedstängd pga problem. Jag vill ju så gärna få köra bilen och känna av allt är okej innan vi snart reser.


Idag har jag handlat lite som vi ska ha med oss på resan så nu känns det som om den kommer närmare. I morgon ska ha ungarna beställt pappas pannkakor så det är jag som slipper laga middag i morgon. Men på lördag ska vi ha kålpudding så då blir det min tur i köket igen.


Jag har ju hittat mina bloggvänner igen efter den försvann på bloggspace. Men det är en som jag saknar och det är Sopkvasten. Hoppas att allt är bra med henne.


Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. Ha en fortsatt trevlig valborgskväll.


Kram

Idag har det varit sommar ute!





Jag var ute en stund på eftermiddagen och vad det var varmt ute. Men det var behagligt varmt och skönt. Sådan här värme gillar jag.

Provade en nyinköpt klänning som är sval och skön. Till min stora förvåning var den för stor. jag kan inte skicka tillbaka den för tiden har gått ut för det. Jag har ju ätit som vanligt min lågkaloriediet.  Men sedan kom jag på min kära orbitrek som jag använder varje dag. Den har hjälpt mig att gå ner lite mer i vikt utan att jag tänkt på det.  Jag upptäckte en sak till att det sk gäddhänget som jag haft på mina armar börjar försvinna också.  Jag kör ju ett träningspass om dagen för hjärtats skull. Tänk att man kan ha kul samtidigt som man tränar. Det var ett bra köp och väl värt sina pengar.

I kväll ska jag gå och lägga mig extra tidigt så att jag kan läsa lite och koppla av. Så att jag förhoppningsvis somnar tidigt. Jag behöver samla kraft och energi inför resan snart. Så nära resan går jag in i en sk slö fas för att spara på min energi och samla krafter. Det verkar kanske konstigt för er men jag måste göra så med tanke på hjärtat och att jag inte har så mycket energi i vanliga fall. Man lär sig leva med det och det funkar och det är huvudsaken.


Tidigt i morgon bitti ska vi iväg och handla mat och hämta medicin på apoteket. Jag ska även in på ÖB och handla kex till min lille gottegris Fingal. Dem har ett kex och som han verkligen gillar och han kan göra allt för att få dem. Tom öppna sitt skåp i köket där hans mat och godis förvaras. Men ännu så länge har han inte lärt sig att öppna burkarna. Men det kommer väl snart det också.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram ♥

Idag känner jag mig piggare





Har sovit gott i natt och känner nu att jag mår bättre nu. Det tar ju alltid lite tid innan man återhämtat sig när man inte har sovit på ett par nätter. Men i natt har jag fått sova hela natten.


Har börjat fundera på vad jag ska ta med mig för kläder när vi åker till Klimpfjäll. Någon tjockare tröja måste säkert med ifallt det blir kallt. Vi har ju aldrig varit där uppe någon vecka i maj. En dag ska vi åka in till Vilhelmina och titta lite och jag måste bara få gå in på sameslöjden där och köpa lite. Det är ett måste att göra ett besök i den affären varje gång vi är där uppe. Jag ska i alla fall köpa en täljd samefigur. Jag samlar på dessa figurer och placerar dem på tv:n. Så varje gång man tittat på tv:n så ser man gubben och minns. Där finns en annan mysig butik i Fatmomakke som vi också brukar handla saker i. Men jag tror inte att dem har öppnat för säsongen när vi är där denna gången. Jag gillar att omge mig med saker som ger fina minnen och upplevelser. Därför gillar jag samesaker för det får mig att minnas vackra Klimpfjäll med omnejd.


Ute skiner solen så det lär bli ännu en varm och skön dag. Det verkar som om vi kommer att få en fin valborg i år men utan tända brasor.


Idag står inget särskilt på agendan utan det blir nog en vilodag. Måste vila mycket nu så jag orkar med strapatsen som kommer snart. Då vi ska köra upp till Klimpfjäll. Det tar  ju ca 20 timmar att  köra dem  135 milen på och sedan en massa raster på det. Så vi kommer väl att vara igång i ca 22 timmar den dagen. En som kommer att gilla den dagen är Fingal för han älskar att åka bil. Denna gången blir det ju ännu bättre för då får han ju både åka mycket bil och ligga jämte lillmatte och lillhusse i bilen och bli kelad. Det blir en perfekt dag för en liten älskad russelpojke.


Nu ska jag in och läsa hos er och ha en fortsatt bra dag vänner.

Kram


God eftermiddag vänner!






Har hunnit med att baka mina muffins och dem blev goda enligt 1:e provsmakare Fingal. Han är en liten gottegris och är alltid framme i köket när jag gör något där.


Gubben har varit och skrivit in sig på arbetsförmedlingen och skickat iväg alla papper. Han ska fylla i sina akassekort över nätet och det är mycket smidigare och då vet han att de kommer fram. Det är ca 8 veckor tills han får sin första utbetalning för metall har mycket att göra nu. Bara inte alla papper kommer bort i postens hantering. Det vore lite retfullt att få göra om allt igen.


Själv har jag kört ett pass på obitreken och har nu kunnat öka motståndet och det känns bra. Det tränningspasset har blivit som ett gift i kroppen. För jag mår så bra när jag gjort mitt pass och hjärtat och jag är mer överens. Det är synd att jag inte kan ta med mig maskinen när vi åker till Klimpfjäll.


I Karlskrona har vi fått eldningsförbud så inga brasor kommer att kunna tändas på valborg.  Lite trist men jag vet ändå inte om vi skulle ha gått iväg och firat.


Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram  ♥

God morgon vänner!





Har sovit lite bättre i natt. Har verkligen fått resfeber nu och ligger och funderar på allt inför resan.  Lite orolig över att jag som ska ställa på min bil på fredag för att hålla kostnaderna nere.  Jag kanske inte hinner köra så mycket inför resan att jag hinner upptäcka om något håller på att gå sönder på bilen.  Visserligen servades bilen förra året och efter det har den gått 500 mil.

Hittade ett hundbilbälte till Fingal på internet igår och det beställde jag. Vi har ju alltid en trådbur i kombiutrymmet i min bil som Fingal alltid är när vi åker bil. Men i år tänkte vi att skulle testa detta med hundbilbälte istället så att vi kan lämna buren hemma. Den tar så stor plats i bilen och det är ju mycket packning som ska med. Ungarna är överlyckliga för detta för då kan de kela med Fingal hela tiden.

Idag ska jag baka lite muffins och frysa in så vi kan ta med oss när vi åker till Klimpfjäll. Vi denna tiden om tre veckor så äter vi frukost i Norrköping nu.

Gubben ska in till arbetsförmedlingen idag och egentligen skulle jag följt med och gjort lite ärenden i stan. Men jag stannar hemma och vilar istället.

Sonen har fått i uppdrag att packa Fingals resvöska så han får med sig det han behöver. Det är så mycket en liten russel behöver ha med sig och sonen tycker att det är jättekul att packa hans resväska.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt trevlig dag.

Kram ♥

Idag har jag inte mått bra.




Har sovit dåligt dem senaste nätterna och då blir jag trött och hängig. Så idag har jag haft ont i huvudet hela dagen och är så trött. Hoppas att jag kan komma till ro i kväll och sova gott hela natten. För om tre veckor åker vi till Klimpfjäll och då måste jag vara piggare.

Idag har han på assistentbolaget ringt och pratat med oss om dotterns behov och vad det ska stå på hennes läkarintyg som läkaren ska skriva ut.

Idag är det sista dagen för gubben som anställd. Så idag har det kommit en massa papper från företaget som han ska skicka med till akassan. I morgon ska han till arbetsförmedlingen och anmäla sig. Jag ska följa med in till stan så ska jag passa på och göra lite ärenden.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram


God morgon vänner







Det tog hela dagen igår att bli färdiga med att möblera om. Mycket tid tog det att dra om alla kablar till tv och lampor. Sonen är ju klok och har en Laptop så att flytta den gick fort. Sonen är nöjd med det nya rummet och den egna vrån som vi gjorde till honom. Även om de ska dela rummet så vill ju båda ha en egen vrå där de kan rå sig själva. Det har vi lyckats fixa. Men stackars Fingal han hade det inte lätt igårkväll när han skulle gå och lägga sig. Men vi har både hallen och vardagsrummet som ska möbleras om också. Men det tar vi en annan gång. Maken klagade i alla fall inte igår att han var sysslolös.



Idag står det städning på schemat och just nu hänger gubben ut alla matttor så dem får vädras. I går hade vi äver 20 grader så det var väldigt skönt ute i går. Solen skiner ute nu så vi får nog en härlig dag idag också. Vi undrar lite över om snön börjar försvinna i Klimpfjäll också nu. Bara vägarna är snöfria så är jag glad.


Det blev ingen tid över igår att sätta in kläderna på tradera så jag får göra det idag istället. Tiden räckte inte till med det i går också.


Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt härlig söndag.

Kram


God morgon vänner!

 

Vaknade tidigt på morgonen och kunde inte  somna om. Dem andra sover och Fingal han ligger under mitt täcke och sover.

Jag har nu börjat känna av resfebern inför resan. Det brukar alltid bli så här några veckor innan vi åker. Jag ligger och tänker på allt som ska med på resan.  Mest rädd för att glömma det är alla mina mediciner och dosetten. Då klarar jag inte mig på resan utan det.

När dem andra har vaknat så ska här så ska det ätas frukost och sedan ska det börjas möbleras om här. Det tar nog ett par timmar att göra allt för dem.

Själv ska jag lägga in några auktioner på tradera för jag har lite kläder som är för stora och jag inte kan ha. Då är det bättre att sälja av det istället för att kasta dem.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en härlig lördag. Jag hoppas att ni får lika fint väder som vi ska få idag.

Kram ♥

Idag har det varit sommar ute!




Idag har det varit varmt och skönt ute. Nu kan man gå barbent igen och slippa strumpor. Visst är benen vita nu men det kommer färg på dem så småningom. Inga jackor behövdes heller när vi var iväg och handlade.  Hoppas att det blir lika varmt  till valborg nästa vecka.

Vad mycket folk det var ute och handlade idag. Ibland var det tom svårt att ta sig fram. Vi brukar ju åka tidigt på  morgonen men idag skulle vi ju uträtta lite andra ärenden innan så vi var inte och handlade förrän långt in på förmiddagen. Men nu är det gjort. På coop fick man köpa max 2 förpackningar med jorggubbar för 10 kr stycket. Utländska brukar ju inte vara lika goda som dem svenska. Men dem här var väldigt goda. Så vi har redan ätit upp en förpackning och Fingal gillar också jorgubbar. Den hunden han äter allt.

Assistansbolaget har mailat nu och med största sannolikhet kommer dottern har rätt till en personlig assistent. Så nu ska assistansbolaget gå vidare med ansökan. Vi ska bara fixa ett nytt läkarintyg. Så alla våra planer kommer att gå i lås. Det känns härligt att veta och det bästa av allt dottern flyttar hem igen.

Min önskan om en jack russel valp nästa sommer kommer allt närmare. Nu hoppas jag att bloggvännen Angelika
har en valpkull nästa sommar.Min högsta önskan är en raggig kortbent jack russel.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram




God kväll vänner!




På morgonen hade vi fullt upp med att jag skulle handla och gubben gå till Aventus och prata. Gubbens jobbcoach tyckte att det var en mycket bra ide att gubben skulle börja jobba som dotterns assistent. Själv är jag så glad över att dotten snart ska flytta hem igen. Jag är så glad att lyckan bubblar inom mig.

Till helgen ska vi flytta om lite och möblera om så att vi har fått lite gjort inför att dottern flyttar hem. Vi och sonen ska byta rum så alla möbler ska flyttas. Det blir så att gubben och sonen får lite att göra på lördag.

Som det nu är ska dottern flytta hem i slutet av juni.  Visserligen har hon rätt att bo kvar i juli också. Men mamma kan inte vänta så länge.

I morgon ska vi handla både på coop och Öb. Gubben ska in på biblioteket och ta lite kopior och skicka in till skattemyndigheten. Han har fått brev ifrån dem och de tror inte att gubben har jobbat i Torsås förra året. Han ska bevisa alla resor till och från jobbet. Ibland undrar man vad de på skattemyndigheterna tänker på de har ju fått en inkomstuppgift från företaget i Torsås där han jobbade förra året. Men vi ska överbevisa dem för vi har papper på allt.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram



God kväll vänner!




Idag har det varit en lugn dag och det känns skönt. Känner mig lite trött efter den senaste veckans tumult. Efter beslutet  om att dottern skulle flytta hem igen har både gubben och jag jobbat på med det. Ibland känns det som om vi har sprungit runt i ekorrhjul utan vila.

I morgon ska gubben iväg till jobbcoachen som skulle hjälpa honom till ett nytt arbete. Men vi har inte avslöjat våra planer för så många än. Då ska jag passa på och gå in och handla lite på Lidl under tiden. Dem har lite billiga saker som jag ska ha. Storhandlingen på coop tar vi på fredag istället.

Efter jag hade kört mitt pass på orbitreken så började jag tvätta. Så idag har jag tvättat upp allt hemma. Så nu är tvättkorgarna tumma men de fylls snart på igen. Tänk om plånboken kunde fyllas på med pengar lika fort som tvättkorgarna fylls på med tvätt. Då hade jag varit en rik kvinna idag.

Ännu så länge har vi inte hört något om ifall Ronnebyhus godtar att dottern flyttar ut om två månader och att de stryker en uppsägningsmånad. Områdeschefen skulle ju prata med dem. Men vi får se hur det går.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram ♥


God morgon vänner!




Har sovit lite oroligt i natt och det brukar jag göra ibland. Ute lyser solen och vi har en klarblå himmel. Så det blir nog en fin vårdag idag. Till helgen har dem lovat att sommaren ska komma. Jag gillar när det är lagom varmt ute. När det blir för varmt så mår hjärtat inte bra och då försöker jag undvika att gå ut. Inne har jag takfläktar överallt så här är det svalt. Har man problem med hjärtat ska man undvika att vara där det är för varmt.

Resan upp till Torsås gick bra och nu är alla papper ifyllda och ivägskickade så han får ut sin försäkring. Det var  lite vemodigt för honom att åka upp dit. Han trivdes bra på det jobbet och han jobbade där nästan tio år.

I går kväll var gubben iväg på ett möte i bostadsområdet för Karlskronahem har funderingar på att göra i ordning en hundrastgård så att vi med hundar ska kunna få en plats där vi kan släppa våra hundar lösa.

I går skickades det iväg dotterns ansökan om personlig assistent och nu är det gjort. Områdeschefen för dotterns boende ringde upp och vi diskuterade. Vi och dottern vill att de ska ta bort en månad ifrån uppsägningstiden på lägenheten. Nu är det tre månaders uppsägningstid på lägenheten och vi vill ha två månader istället. Så vi får se hur det går med det. Men vi håller våra tummar att det går vägen och de stryker en månads uppsägningstid.

Dem senaste dagarna har varit fullt upp och mycket att göra. Så jag känner mig trött så idag blir det nog en vilodag. Det enda som står på schemat idag är ett pass på Orbitreken för den maskinen är en favorit hos mig. Jag mår så bra nu när jag tränar på den varje dag.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner så sköt om er. Ha en fortsatt bra dag.

Kram  ♥


God morgon vänner!





I går eftermiddag satt gubben och jag med alla papper som ska fyllas i för att dottern ska flytta hem. Fick alla papper från assistansbolaget som ska ta hand om dotterns assistansbehov.  Vi ska ju skriva upp hur en dag ser ut när hon är hemma och allt behov av hjälp hon har. Det är ju viktigt att alla papper blir rätt ifyllda så att det blir rätt. Gubben ringde upp och pratade med dem igår och dem var så trevliga och hjälpsamma.  Det blir nog ca 10 sidor som vi själva har skrivit som ska skickas med utöver alla deras papper.

Jag är så glad över att dottern ska flytta hem. Så just nu har jag lite svårt att sova för jag är så glad. Var inne på Karlskronahems hemsida och kollade lägenheter men ännu så länge finns det ingen ledig fyra där vi bor. Det kommer att bli trångt när dottern flyttar hem men det gör ingenting. Min mormor sa alltid  ″finns det hjärterum så finns det också stjärterum″. Det gör ingenting om vi får vänta på en större lägenhet huvudsaken vi är tillsammans igen.

I eftermiddag ska gubben åka upp till Torsås och skriva på sina papper för att få ut sin AGB försäkring. Fingal ska få följa med och åka bil och det är han överlycklig över. Själv ska jag stanna hemma och vila en stund.

Idag om fyra veckor så är vi på väg.  Vi är nog i Norrköping och äter frukost nu på vår resa till Klimpfjäll.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. Ha en fortsatt bra dag.

Kram



God morgon vänner!




I går eftermiddag satt gubben och jag med alla papper och planer på dotterns flytt hem till mamma och pappa igen. Det är mycket arbete med det men vi gör det så gärna. Skönt att snart inte behöva oroas för gubbens arbetslöshet längre. Men det viktigaste av allt är att dottern får komma hem och jag slipper sakna henne varje dag. När vi också bodde i Ronneby så hade vi så nära till henne så hon var hemma hos oss oftare och vi hos henne.


Gubben har varit i kontakt med facket och ska upp dit imorgon. Han ska skriva på ett papper för att få  ut sin AGB försäkring och sedan är det lite mer papper som ska fyllas i. Så det blir en liten utflykt i morgon och Fingal ska få åka bil.

Men man funderar på alla som blir arbetslösa nu var ska de hitta nya jobb ? Det är nog många som inte får en rolig sommar i år.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. Jag önskar er en fortsatt bra dag.

Kram














God förmiddag vänner




Bilden visar dottern och Fingal när de hade en mysstund ihop. När vi satte ute och fikade på altanen till stugan vi hyr uppe i Klimpfjäll. Den utsikten kan man sitta och titta på länge.


 I går när vi hos dottern och lämnade pengar. Var hon så glad över att få flytta hem till oss igen. Jag blev så glad över att se glädjen i hennes ögon över detta. Hon bara talade om detta hela tiden när vi var där och även när vi var ute och åt.

Gubben sitter och skriver ihop alla papper på ansökan om Malins begäran om personlig assistent och det är ett arbete som kommer att ta tid. Så det blir ordentligt och proffsigt gjort. Han är duktig på att sammansätta skrivelser och få det att se bra ut. Men så mycket som vi har stridit för våra barns behov genom åren. Så har han lärt sig det. Gubben börjar bli gladare nu när han vet att ett jobb är på gång.

Idag har vi tvättstugan och vi springer fram och tillbaka som yra höns gubben och jag. Men det är skönt att få hjälp med det av honom. Passar på och sparar lite på våran tvättmaskin också och det är aldrig fel.

Nu när allt löser sig så verkar min och familjens dröm går i uppfyllelse en liten russelvalp ska få komma hem till oss under våren eller sommaren 2009. Det verkar som det blir en hane och kanske ska heta Frippe. ♥
Jag hoppas att bloggvännen Angelika får en kull nästa år. Då ska vi stå på farstun och tinga en valp. Jag är ju därinne och läser varje dag och hon har en sund och bra uppfödning av russlar. Jag är lite petig när det gäller valet av kennel när jag ska köpa hund.

Fingal kommer att bli överlycklig över att få en kompis att leka och busa med. Jag ser att han saknar en kompis.

Nu ska jag in och läsa hos er och ha en fortsatt bra dag vänner.

Kram


God morgon vänner!




I går hade hade vi så mycket att göra att jag hann inte sitta vid datorn. Sonen fick maginfluensan och gubben mådde inte bra. Arbetslösheten tär på honom. Nu finns det knappt inga lediga jobb att söka i Karlskrona med omnejd. Så ser det mörkt ut på jobbfronten för honom.  Med tanke på att snart ska vi överleva på den lilla akasse ersättning han får.

Dottern trivs ju på sitt boende men hon tycker att det är för långt hem till familjen och Fingal Ohlsson. Hon säger att hon känner sig övergiven. Det kostar henne 160 kronor för att åka färdtjänst och hälsa på hos oss varje gång. Så hennes pengar räcker inte merän till en resa i månaden.

Nu har vi pratat med henne och frågade om hon ville flytta hem igen. Tösen blev överlycklig och skrattade så gott. Så nu blir det en massa arbete för oss. Nu ska jag säga upp hennes lägenhet i gruppboendet from 1/5 och förhoppningsvis kan hon flytta hem till oss den 31/7.

Gubben har varit i kontakt med ett assistansbolag som ska sköta om så att dottern får en assistent hemma när hon flyttar hem. Enligt Lss-lagen har dottern rätt till en personlig assistent som ska hjälpa henne om hon inte bor i en gruppbostad.  När det ska anställas en assistent kommer det att bli hennes pappa. Tösen vill ha sin pappa som personlig assistent.

På så vis slår vi två flugor i en smäll. Dottern får sin önskan uppfylld och gubben får ett jobb. Så gårdagen var hektisk med tanke på vad som ska ske här hemma snart. 

Nu är vi på jakt efter en fyrarums lägenhet här i detta området vi bor nu. Vi kan få vänta en tid på en sådan lägenhet men det ordnar sig. Sonen delar gärna rum med sin syster tills vi hittar en större lägenhet. 

Nu ska jag in och läsa hos er och sköt om er vänner.

Ha en fortsatt bra dag.

Kram


 



Nu har Fingal badat!




Nu är allt gjort klart här hemma. Fingal är badad och så vit i pälsen igen. Men han var inte lycklig över badet. Matte mutade honom sedan med en stor dentastix pinne och då blev han på lite bättre humör.

Matterna doftar gott efter att ha hängt ute i solen en hel dag.  Jag trivs bra med att bo i lägenhet och min dröm om att bo i hus kommer aldrig att infrias. Men en sak saknar jag och det är att hänga ut tvätt och låta det torka där. För den doften som blir i tvätten när man torkar ute saknar jag.
 
Nu ska jag snart släcka ner datorn för ikväll. Ska fylla i alla papper om dotterns bostadstillägg så att jag kan skicka iväg det i morgon. Ska ta några kopior också på biblioteket. Vi  få iväg det fortast möjligt så att det inte blir någon månad utan bostadstillägg för då klarar hon sig inte.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram


 


God förmiddag på er vänner!




Vi har sovit lite bättre i natt och det börjar gå tillbaka i gamla vanor nu. Gubben har blivit bättre och varken jag eller sonen har drabbats av deras baciller.

Jag har fått städdille idag och har dammtorkat överallt i jakten på baciller. Så nu luktar här ajax överallt. Har även frostat av frys och torkat av kylskåpet. Jag tycker inte om att frosta av frysen men det måste göras. Mattorna hänger ut i solen och ska hänga ett par timmar till. Sedan ska dem piskas och en matta ska borstas med en borste som jag köpte på en marknad. Den är kanonbra för den tar bort alla små hårstrån som Fingal tappar av sin päls. Det var nog det bästa köpet som jag gjort på en marknad någon gång.

Snart ska lille Fingal få ett bad också och vi har inte sagt något till honom. Men han tappar så mycket päls nu och då är det bästa att bada honom. Då försvinner mycket av det lösa håret i badkaret. Men han gillar inte att bada så det kommer att se ut som ett sjöslag i badrummet när vi är färdiga..

Nu är det dags för att göra iordning bad till Fingal. När det är klart så ska jag in och läsa hos er .

Sköt om er och ha en fortsatt bra dag.
 

Kram







Jag blir så arg på försäkringskassan.



Sonen har hjälpt mig att göra iordning min blogg. Han kan göra sådant där men jag sitter bredvid och ser på. Men jag fattar inte hur han gör. Men egentligen behöver ju jag inte lära mig för jag behöver bara ropa på hjälp och så kommer han och fixar det.

Gubben börjar bli lite bättre nu och det känns bra. Han börjar tröttna på franskbröd och blåbärssoppa nu och det är ett tecken på att han börjar tillfriskna. Hoppas att han har blivit så bra att vi kan åka och handla på fredag som vi skulle.

Fick dotterns papper om att de godkänt hennes ansökan om aktivitetsersättning. Jag trodde att hon skull få det tills hon fyllde 30 år och skulle få sjukersättning istället. Hon fick beviljat för tre år framåt för hon kan ju tillfriskna. Har aldrig hört eller läst något så dumt. Det var som att få en spark i magen. Jag vet att min dotter är annorlunda och det är jobbigt när folk påpekar sådant hela tiden.  Kan de inte inse att hon kommer aldrig att få ett jobb eller bli frisk. Hon kommer alltid att vara autistisk och ha svår utvecklingstörning. Idag är hon som en femåring och kommer aldrig att  bli äldre utvecklingsmässigt.

Jag blir så trött på dessa ändingar och förnedringar som försäkringskassan gör emot henne och oss.  Vi har det jobbigt som vi har det och kan vi åtminstone slippa oroa oss för att hon inte ska få några pengar. Så hon kan betala sin hyra och leva. Blir så arg på socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson  och hennes knäppa ideer. Det låter så fint att alla ska ha rätt till arbete och på det kunna försörja sig. Men det finns människor som aldrig kan eller kommer att kunna försörja sig på ett arbete. En av dem är vår dotter. Hon kan ju inte hjälpa att hon är född funktionshindrad.

Sådant här får mig på dåligt humör och jag mår inte bra av det. Jag blir så ledsen av att hela tiden få påpekanden om att din dotter är inte som alla andra.

Nu ska jag in och läsa hos er och sköt om er vänner.

Kram


Idag är jag trött!





Det blev inte mycket sömn i natt så jag är trött idag. Gubben var och sprang på toaletten hela natten. Så varje gång han var uppe så vaknade jag. Men ännu så länge verkar det som om både sonen och jag har klarat oss.

Så här händer inte så mycket idag.

Men ute är det fint vårväder och det känns härligt. Fick en liten promenad till affären för att köpa mer blåbärsoppa och franskbröd. Killen som står i affären skrattade idag när jag var och hämtade dagens ranson.

Har hunnit med ett motionspass på orbitreken i alla fall. Har blivit efter i träningen. Har inte orkat med det också när det finns så mycket att göra hemma. Hoppas att jag ska orka med passen nu och inte förslappas igen.

Sonen är snäll och hjälper till med Fingal nu lite extra när gubben inte kan gå ut med honom. Jag går gärna inte ut med hund och kryckor om jag behöver. Det är så jobbigt. Jag kommer ihåg hur det var när jag hade Konrad och ramlade på en isfläck och slog sönder ryggen. Flera kotor sprack och vad jag hade ont i ryggen då när jag rörde mig. Det var inte kul att rasta hund och samtidigt ha kryckor.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt bra dag.

Kram





God kväll vänner




Det är inte vinterkräksjukan gubben har fått utan influensan. Så det är en ynklig gubbe som är här hemma nu. Jag är ju vaccinerad emot influensan så förhoppningsvis blir jag inte sjuk. Vill vara frisk så att Klimpfjällsresan inte äventyras.

Har sett att min vän Jenny i Klimpfjäll är inne och lägger kommentarer hos mig. Det blir jag jätteglad för. På lördag när vi ska lämna pengar hos dottern tar vi en blöjkartong och skickar upp till er. Jag är så tacksam för att du hjälper oss med detta. Så vi slipper ta plats i bilen för en hel kartong blöjor det tar stor plats. Idag om fem veckor är vi på väg emot Östersund nu och kvällsmat på Sibylla i Brunflo. Vi äter alltid där när vi kör upp. Matstället ligger så bra till när vi är på väg. Då vill man in och köra och leta på småvägar efter matställen. Helst ska de ligga vid vägen så att det inte blir för stora omvägar.

Jag hoppas att snön är borta från vägarna uppåt landet i slutet av maj. För jag har inga vinterdäck till min bil och tycker inte om att köra i halka. Jag fick nog av halkkörning när vi körde upp till Klimpfjäll till julen 2005.

Jag ska sätta på min bil nu på lördag så att vi får en månad på att köra henne och se till att allt funkar. Det är fjärde resan för min bil att köra upp till Klimpfjäll snart kan väl bilen vägen själv.

Vi har varit med om så mycket bitterhet och släktfejder och vi har alltid firat alla storhelger själva. Den enda storhelg som vi inte har suttit hemma själva är när vi firade jul i Klimpfjäll. Vi har alltid kännt oss så välkomna till Klimpfjäll därför har det blivit vårt smultronställe. Våra vänner där och även deras son har behandlat våra barn som villka som helst. Där finns ingen som tittar snett bara för att dem är annorlunda utan dem få vara sig själva. Då kan vi som föräldrar också slappna av och då blir det semester för oss också. Så hela familjen räknar dagarna till vi syns igen.

Nu ska jag in och läsa hos er och sköt om er. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll.
Kram ♥




God förmiddag vänner!



I går kväll åkte dottern hem eftersom hon mådde bättre. Nu är det gubben som åkt på magsjukan så att jag har varit nere i affären och köpt ännu mera franskbröd och blåbärsoppa. Ännu så länge är det jag och sonen som inte drabbats. Men vi kan få det också men vi hoppas att vi slipper det.

Vi har haft ett underbart påskväder men vi har inte kunnat njuta av det. Sonen har sitt påsklov denna veckan så Fingal är lycklig över att få ha lillhusse hemma hela dagarna.


Själv känner jag mig trött och seg efter allt arbete i helgen.  Nu när hon inte bor hemma så har man nästan glömt bort hur mycket merarbete det är när hon är sjuk. Så idag har jag gett mig en vilodag och det ska bli skönt.

 Nu ska jag in och läsa hos er. Sköt om er vänner och ha en fortsatt bra dag.

Kram ♥




God förmiddag vänner!




Här har blivit ett sjukläger nu. Dottern fick vinterkräksjukan i natt. Så både gubben och jag har fått springa uppe hela natten. Hon måste ju ha hjälp med allt. Jag är trött efter allt nattarbete. Hoppas bara att vi andra slipper det.

In och läsa hos er vänner det blir det når allt lugnat ner sig.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt trevlig dag.

Kram ♥



Mina ungdomar.

2eb25e96aaa26b294a3922fe252c3288.png

Kolla varifrån!

Mina ungdomar.


God förmiddag vänner



Hade en trevlig dag igår. Det tog lite tid att göra fint på mina föräldrars grav. Jag satte dit påskliljor och dem lyser så gult och fint där nu. Jag tog lite kort ifrån saxemara så jag ska sätta in dem på bloggen snart.  Vi har haft jättefint påskväder och vi ska inte klaga.

Har nu fått alla mina gardiner som jag köpt på tradera. Så nu när solen lyser på den inglasade balkongen så kan vi dra för gardinerna så blir det inte så varmt där inne. Blommor på balkongen ska jag inte sätta dit förrän efter vi har varit i Klimpfjäll. Så dem håller sig över sommaren. Det kan vara roligt att plantera blommor och göra fint på balkongen när vi kommer hem.

Idag ska vi åka in till stan och titta. Sonen och dottern vill gå in på Cubus och handla lite. Jag ska gå på torget och titta lite. Vi ska äta ute idag har vi bestämt så idag slipper jag laga middag hemma.  Ikväll ska vi ha ett litet påskbord att äta.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt bra dag.
Kram ♥


Jag önskar alla vänner en Glad Påsk



  Har sovit gott i natt och det behövdes efter ett par nätter med orolig sömn.

Ute är det strålande solsken och det ger löften om en härlig vårdag.

Snart ska vi iväg och köpa blommor att sätta på graven och sedan ska vi hämta dottern.
Så Fingal är överlycklig han får åka mycket bil och ha hela familjen samlad. Detta passar en liten russelpojke bra.

I kväll ska vi äta kasslergratäng, ris och grönsaker till middag.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner innan jag åker. Sköt om er och ha en fortsatt härlig dag.

Många kramar från Marina

Jag önskar er en trevlig eftermiddag och kväll.



Nu har jag kommit hem. Det har varit en jobbig dag och ska försöka koppla av lite i kväll.

Håret blev bra och jag fick jätteljusa slingor i håret denna gången. Nu kommer jag att se snygg i håret både på resan och på dotterns student. Hon förstod mig frissan att jag inte kommer att ha råd med det efter den 27/4. Men så fort gubben får ett jobb så kommer jag att börja med det igen.

Inne på coop när vi var och handlade var det trängsel och mycket folk. Jag hatar att vara ibland med så mycket folk och blir stressad. Då kommer en kärlkrampsattack när vi var i mitten av handlingen. Så det var att ta medicin och det är okej för mig. Men vad folk glodde när jag tog min nitroglycerinspray. Det tog nästan två timmar att handla. Men nu är det gjort för denna gången och tack lov ska inte jag handla mer innan påsk.


Ikväll kanske vi ses på Blåkulla för jag ska åka dit. Ni känner igen mig genom att min busiga vovve ska följa med. Jag har ju ingen söt kisse så jag tar med mig min sötnos.

Nu ska jag in och läsa hos er och sköt om er vänner.

Kram ♥

Nu är det snart kväll.



Jag brydde mig inte om att sova unde dagen. Så jag förhoppningsvis kommr att somna i kväll innan midnatt. Men nu vet jag att jag måste få sova i natt då blir det väl värre. Har så mycket att göra i morgon.

Ska vara hos frissan innan klockan nio i morgon. Det blir väl sista gången jag kommer att göra slingor i håret. Den kostnaden har vi inte råd med när han går över på akassa snart. Men det kommer att bli vissa saker man får säga nej tack till tills han får ett nytt jobb igen.

När jag är klar hos frissan ska vi åka iväg och handla på ett par ställen också så hela förmiddagen kommer väl att gå innan vi kommer hem igen. Då lär jag vara väldigt trött. Jag gillar inte att handla inför högtider det är så mycket folk. Långa köer i kassorna och folk som både hostar och nyser rakt på en. Det är en sak jag ofta funerar på varför kan folk inte hålla för handen när de hostar eller stoppa näsan i armvecket om de ska nysa. Det fick jag lära mig som barn och mina barn har lärt sig det.  För det finns ju människor som är infektionskänsliga. Jag gillar det inte är så rädd för att bli förkyld för jag vill vara frisk nu med tanke på resan till Klimpfjäll. 

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om dig och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram  ♥
 

God förmiddag vänner!




Ute är det grått och trist och det regnar. Men det behövs lite regn också.

Har haft lite att göra på förmiddagen. Har griljerat en påskskinka och som vi har provsmakat men jag tror att Fingal fick mest.

När allt var klart i köket så körde jag ett trettio minuters pass på träningsmaskinen. Jag längtar efter det varje dag och det trodde jag inte om mig. När det var klart så tog jag mig ett varmt bad och kopplade av. Tände några doftljus också så det var inte långt ifrån att jag somnat i badet. Men jag har ju min livvakt så det är ingen fara.

Idag ska jag inte göra något speciellt för nu är allt klart för min det. Kanske försöka lägga mig och sova en stund för jag kunde inte somna i går kväll. Bara låg och vred och vände mig och såg klockan ticka på. Jag somnade inte förrän framåt klockan ett inatt. Jag kommer in i sådana perioder ibland och jag vet inte varför.

Nu ska jag in och läsa hos er och sköt om er vänner. ha en fortsatt bra dag.
Kram ♥

God kväll vänner!







Har haft en bra dag och ute är det vår.

Sonen har plockat undan sina tjocka tröjor nu och tagit fram sina t-shirt istället. När han kom hem ifrån skolan. Han är duktig som kan göra detta själv så mamma slipper göra det.

Bakade ut mina kakor och där var ingen kaktjuv framme denna gången. Men däremot fick han smaka en kaka. När jag gräddade dem så satt han jämte spisen med nosen i vädret och luktade.

Fick upp gubben att köra ett pass på träningsmaskinen innan jag gjorde mitt pass. Det är bra att röra på sig även för honom. Han måste försöka bli av med lite av sin airbag på magen.  Han måste tänka på sin hälsa också och inte bara min hälsa.

I morgon  ska jag griljera en liten påskskinka så vi har lite gott att äta under påsken och dottern är hemma. Annars så blir det inte så mycket onyttig mat.

På påskafton har inte biblioteket öppet så jag får vänta och byta ut mina böcker till nästa vecka. Vi har så mycket att göra på torsdag att jag vill inte lägga till mer saker på den dagen.

Jag lyckades lägga in en nedräkningsklocka på min blogg idag och göra det själv. Jag är så glad för det men det är ingen snygg nedräkningsklocka. Men jag hittar ingen finare.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram ♥

Pixar dancing mouse - I believe in miracles



Jag tycker att den är så gullig och gillar musiken.

Idag ska jag baka kakor




I natt har jag sovit oroligt och haft problem med kärlkrampen. Det har varit lugnt ett tag men så länge medicinen hjälper så är allt okej.

Nu på morgonen har jag gjort degen till mördegskakor och degen står nu i kylen för att vila en timme. Jag undrar om min busiga vovve ska passa och ta sig några kakor. Han norpade ju några falukorvskivor för mig i söndags.

Idag är det 6 veckor tills vi åker till fjällen. Hela familjen längtar så efter att den dagen ska komma som vi ska åka. Klimpfjäll har verkligen blivit vårat smultronställe. Där är vackert och så trevliga människor som bor där. Man känner sig verkligen välkommen att besöka denna by när man kommer dit. Men det viktigaste av allt jag ska få träffa min allra bästa vän jenny igen. Hon är den bästa vän man kan ha och hon har alltid stöttat mig när det har varit jobbigt. Vi syns snart igen och det ska bli så kul.

Snart ska min bil ställas på så gubben har lite att göra. Han ska kolla över henne och så ska han få den stora äran att vaxa min Flisan som min bil kallas. Jag har alltid döpt mina bilar och alltid kvinnonamn. Men jag måste hålla koll när gubben har hand om min bil. För när jag var inne på lasarettet och hade fått min andra mindre hjärtinfarkt så råkade jag glömma min bilnyckel hemma. Det slutade i elände för gubben hade beslutat sig för att måla på några stenskott med färg och det blev inte bra.  För hans målning blev inte bra och då skulle ha ta förtunningsmedel men det slutade med att det blev ingen färg kvar på flera ställen stora som tegelstenar. Hela taket och motorhuven blev förstörd. Jag ska säga att glad blev jag inte när jag fick se min lilla Flisan. Men det kostade gubben en omlackering av taket och motorhuvudet och över hjulhuset. Han vet hur rädd jag är om min bil för den betyder härliga Klimpfjällsresor för oss. Det blir den fjärde resan för oss till Klimpfjäll med min Flisan.

Nu är det så att han själv har fått stenskott på sin Lada. Men dem vågar han inte måla över och göra iordning. Han kanske är rädd för att det ska gå fel med hans bil också. Men hans bil är liten och har inte servostyrning. Så den bilen kan vi inte använda upp till Klimpfjäll. Jag orkar inte rubba ratten på den bilen. Men det är bra bilar dem är bensinsnåla och kostar inte så mycket i inköp.. Han körd en Lada när han smällde med älgen och han klarade sig jättebra för han fick inga skador. Så när han skulle köpa bil igen så letade jag upp denna ladan till honom.


Nu ska jag in och läsa hos er vänner. Sköt om er och ha en fortsatt bra dag.
Kram ♥

En film om våran sötnos Fingal Ohlsson.



Tack för att vi fick bli din familj. Du ger oss glädje och tröstar oss när vi är ledsna.
Jag kan inte tänka mig ett liv utan en liten russelpojke.
Kram din matte

Hur Fingal fick sitt namn!



När vi satt och funderade på namn till våran valp hösten 2006. Då kom vi att tänka på denna roliga figur som martin Ljung gjorde nämligen Fingal Ohlsson. Detta namn passar våran vovve bra. När vi ska köpa en jack russel tikvalp så ska hon heta Ester.

God eftermiddag vänner!




Tvättstugan  är klar nu och det känns bra. Efter lunchen så körde jag ett 30 minuter pass på träningsmaskinen och det kändes bra. Jag hade tänkt att inte bry mig om det eftersom jag sprungit mycket i tvättstugan. Men när det började gå emot eftermiddagen så kände jag att jag behövde det. Jag trodde aldrig att jag skulle gilla och träna men detta är kul och nyttigt.

Snart kommer sonen hem och vi ska äta lite kvällsmat. Efter det så blir det väl datorn tills det är dags att lägga sig. Jag har snart läst ut alla mina böcker som jag lånade på biblioteket. Det är tur att vi ska ta en tur in till stan på påskafton. Då ska jag passa på och låna nya böcker och så ska vi titta lite i affärer. Både sonen och dottern vill kanske ha lite nytt inför våren.

Vi ska hämta dottern på fredag för vi ska ändå ner till Ronneby. Vi ska göra fint på mina föräldrars grav. Sätta lite blommor och tända lite ljus.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram♥

Idag är det tvättstugan som gäller!





Solen lyser ute så det blir en fin vårdag i dag också.

Är snart färdig i tvättstugan har även passat på och tvättat Fingals vintertäcke och hans tjocka regntäcke. Ska plocka undan det till nästa höst. Nu har han en tunnare regntäcke om det regnar ute och så har han ju sina tröjor också. han är lite bortskämd vår vovve och som varken tycker om att bli blöt eller frysa.

Dottern har påsklov denna veckan och sonen har veckan efter det känns lite konstigt. Att två kommuner som ligger jämte varandra inte  kan samordna loven.

Påsken är för oss ingen stor högtid utan vi gillar julen bäst. När det är som mörkast ute så lyser man upp hemmet med ljustakar och stjärnor och en massa tomtar. Jag ska köpa ett påskris och sätta på balkongen för inne kan jag inte ha det. Jag är ju pollenallergiker och därför vill jag inte ha det inomhus. Innan jag fick mina hjärtinfarkter så fick jag recept på tabletter av min läkare. Nu finns det inga tabletter emot allergin som jag kan ta. För skulle jag ta dem så skulle mina hjärtmediciner inte funka. Det är ju viktigast att hjärtmedicinen funkar och därför får jag stå ut med rinnande näsa, nysande och att ögonen kliar. Men det ska jag inte deppa över för  jag  klarade det förra året.

Snart är det dags att springa ner till tvättstugan igen. Dem sista maskinerna är klara och ska över till torktumlaren.

Ska in och läsa hos er  så  sköt om er vänner och ha en fortsatt dag.
Kram


Nu har dottern åkt hem!





Så här har blivit tyst och tomt. Fingal ligger i soffan och sover för han är så trött nu.

Vi spelade Alfapet och fikade nu i eftermiddag. Vi hade mina nybaka bullar och även mördegskakor. Tänk vad goda kakor man kan baka på dinkelmjöl. Det är väldigt sällan vi fikar hemma på eftrmiddagarna.

När jag stod och stekte falukorv till middag. Så ropade gubben och han ville ha lite hjälp. Så jag fick hjälpa honom när jag kommer ut i köket så står det en lycklig Fingal med svansen i topp. I munnen har han tre skivor falukorv som han tagit på köksbänken. Tallriken med korven stod högt uppe på diskbänken och längst in. Men när en russel är sugen på korv då finns det inga begränsingar.

Idag har jag lyckats med att köra ett helt pass på 25 mintuter med träningsmaskinen och jag är glad över det. Nu känns det som om hjärtat och jag börjar komma överens igen. Jag orkar mer och hjärtat känns inte så ansträngt som innan när jag rörde på mig.

Gubben har fått allt i ordning hemma nu och frågar om det finns mera jag vill ha hjälp med. Just nu vill behöver jag inga fler ommöbleringar i lägenheten.

Efter att vi ätit kvällsmat ska jag lägga mig och läsa. Har inte lagt mig tidagre dem kvällarna dottern har varit hemma. Så nu är jag rejält trött och längtar att läsa i min bok.

I morgon förmiddag har vi tvättstugan ska tvätta lakan och annat. Nu när gubben är hemma så kan jag spara på min tvättmaskin.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram

Idag är det grått ute!




Idag tror jag inte att det blir en fin vårdag. Det är grått ute och ser ut som att det ska bli regn ute.

Har suttit och ätit en god söndagsfrukost och bara njutit av att hela familjen är samlad. För i eftermiddag åker dottern hem igen. Men det dröjer inte länge för hon är hos oss igen. På fredag kommer hon igen och ska vara hos oss till på påskdagens kväll.

Hade beställt en cerise vårjacka till henne och som hon har fått. Den blev jättesnygg på henne. Hon passar bra i skarpa färger. Så hon lämpade över sin vinterjacka till mamma att tvätta. Det gör jag så gärna.

Maken ska flytta om  lite i lägenheten. Så han är glad för att få lite att göra. det börjar bli svårt att hitta på saker för han att göra nu. Arbetslösheten börjar bli jobbig för han nu.  Den 27/4 är hans sista dag som permitterad från företaget efter det är han ju officiellt arbetslös. Han  söker alla jobb som finns och har hunnit få några nej också. Men jag önskar att han skulle hitta ett nytt jobb igen för hans egen skull. Så att han inte får gå för länge hemma utan jobb.  Men allt folk som blir arbetslösa nu så är jag rädd för att det kommer att ta tid.

Till middag ska vi ha stuvade fullkornsmakaroner och stekt falukorv och grönsaker . Detta står på ungarnas önskelista. När dottern är hemma så brukar dem få bestämma maten.

Nu ska jag in och läsa hos er. Sköt om er och ha en fortsatt bra dag.
Kram


God förmiddag vänner!




Har sovit gott i natt och jag känner mig pigg och glad i dag.

Hela familjen har suttit och ätit en härlig lördagsfrukost tillsammans. Fingal är överlycklig över att ha hela familjen samlad.

Det verkar som om det blir en jättefin vårdag idag också. Jag skulle ha velat gå på marknad i Lyckeby idag. Jag är en sådan person som tycker om att gå på marknader och titta på allt som finns. Oftast bruar jag köpa några saker också. Men tyvärr blir det ingen marknad idag för resten av familjen ska åka iväg och bowla i eftermiddag. Men det kommer fler marknader.

Till middag ska vi ha helstekt fläskkarre med potatis, sås och grönsaker. Hade funderat på kyckling men vågar inte köpa det nu pga glaset. Har funderat mycket över detta med glaset vem är det som stoppar i detta glas. Vilken person kan känna glädje över att göra detta så att människor är så rädda för att äta. Det förekommer ju fler glas i andra sorters mat också.

Nu ska jag in och läsa hos er vänner och sköt om er. Ha en fortsatt bra dag.
Kram



 


Nu kommer dottern snart hem till oss.






Solen har lyst så nu har våren kommit här och det känns bra. Våren är min favorit årstid det är lagom varmt ute så man kan vara det utan att må dåligt. Nu väntar jag att få se dem första blå- och vitsipporna. När dem har slagit ut så ska vi försöka ta oss tii Vämöparken och titta. För då är backarna i skogen helt vita och blå och det är så vackert. När det är så jättevarmt vill jag inte gå ut för då mår inte hjärtat bra.


Bara att färdtjänsten sköter sig ordentligt. För ibland har den en tendens att inte sköta sig.

Fingal  sitter nu och väntar vid dörren så att han inte missar när lillmatte kommer hem. Maken ska snart ställa sig vid spisen och steka pannkakor. Då kommer det att dofta gott och pannkakorna är så goda.

När vi ätit och gjort färdigt i köket så blir det ett pass på träningsmaskinen. Det har blivit ett måste i kroppen nu. Jag önskade att jag hade kunnat ta med mig den upp till fjällen.


Men tyvärr den får inte plats med allt vi ska ha med oss.Bagaget blir alltid fullt med saker. I år ska jag köpa ett hundbilbälte till Fingal så kan han få ligga mellan barnen i baksätet. Så kan vi slippa ha den stora bilburen med oss till honom. Det har ju inte hunnit bli så varmt i maj att vi måste ha honom i bagaget. Vi har satt dit Solarplexus därbak på bilen. Så där är alltid svalt och  gott även om solen står på bakrutan och steker när vi kör. Det var en mycket bra investering så att vovven inte får det för varmt i bilen.

I kväll blir det en film med Louis de Funes har hittat två filmer med honom på tradera. Jag gillar denne lille franske skådespelaren för han får en alltid att skratta.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram

God morgon vänner!




Solen skiner ute så det varkar bli en härlig vårdag idag också.

Vi har tänkt på mycket nu hur det är med snö uppe i Klimpfjäll nu. Jag förstår att dem har snö nu men vi hoppas  att den är borta till i mitten av maj när vi åker upp. Jag har nämligen inga vinterdäck till min bil utan bara sommardäck. Eftersom min bil används bara när saltet har försvunnit på vägarna på våren och ställs av på hösten.

I går kväll lyckades jag köra ett pass på tjugo minuter på träningsmaskinen. Det märks att konditionen börjar bli bättre och hjärtat mår bra. När jag började använda den för en vecka sedan då klarade jag tio minuter sedan var jag slut nu klarar jag det dubbla. Jag har börjat bli piggare igen och gladare. Jag mådde inte bra av att inte kunna motionera för jag var så rädd att mitt hjärta skulle bli sämre. Mitt hjärta är ju rätt så dåligt som det är nu så jag vill ju inte att det ska bli sämre än på ett tag. Jag vet att hjärtat kommer att bli sämre men jag försöker skjuta det framåt i tiden.

I kväll kommer dottern hem och Fingal vet om det. Så han ligger och lyssnar när något händer ute. Det kan ju vara lillmatte som kommer hem. Då när hon kommer får han glädjefnatt och springer runt i lägenheten med svansen i topp. Då flyger alla mattor och det som ligger löst på golvet

Nu ska jag in och läsa hos er. Sköt om er vänner och ha en fortsatt bra dag.
Kram

God kväll vänner!





Idag har vi haft en underbar vårdag och jag har suttit ute på min balkong och njutit.

Gubbens möte på Aventus gav inget jobb som vi trodde. Dem bara sitter och snackar. men jag fick lite handlat under tiden på Lidl. Köpte bland annat en fin skinka som jag ska griljera till påsk.

Det var mycket folk när vi skulle handla på Coop det märks att påsken är på väg. För folk handlar otroligt mycket i sina vagnar.

När vi kom hem så åt vi lunsch sedan började gubben att göra iordning på balkongen. Han  har dammsugit och torkat överlallt så det luktar skurmedel ordentligt. Jag passade på att sitta lite ute på balkongen och njuta. Är det skönt ute på balkongen till helgen så ska vi äta ute.  Det är en av fördelarna med lägenheter här. Balkongen är merän sex meter lång och rätt så bred. Så man får plats med rätt mycket och så är den inglasad.

Fingal älskar att ligga ute på balkongen och helst i solen och sova. Ska göra en sovplats till honom där ute så han får sova mjukt.

Nu ska jag börja med kvällsmaten för sonen kommer hem snart. Men i morgon är det inte jag som ska laga kvällsmat. Det ska bli dinkelmjölspannkakor och äppelmos. Dottern kommer hem och då brukar vi äta det dem vill ha.

Sköt om er alla vänner och ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram

God morgon vänner!




Har sovit gott i natt. Solen skiner ute så det blir nog en underbar vårdag idag.

Kunde inte somna förrän maken och sonen hade kommit hem i går kväll. Jag är alltid så orolig när dem är ute på vägarna. Blev det efter att maken hade krockat med en älg på väg till jobbet en morgon.

Sonen fick sin nya mobiltelefon igår så han var överlycklig.

På sonens skola berättade dem att dem skulle ha ett möte i början av hösten. För dem som slutar skolan juni 2010. Dem ska ju planera för vad dem ska ta vägen sedan. När det gäller sonen så är han ju på ett hunddagis och  praktiserar och ska snart dit igen. Både personalen och vovvarna gillar honom. Han älskar ju vovvar som sin mamma och pappa.

Nu ska jag börja göra mig iordning för vi ska snart åka iväg. Medan gubben är på Aventus ska jag in och handla lite på Lidl.  Efter det så åker iväg till COOP för att handla resten.

Har varit inne och läst hos mina favoriter nu. Sköt om er och ha en fortsatt bra dag.
Kram

Fatmomakke




Här är ett ställe till som vi alltid besöker när vi är Klimpfjäll. Så blir det denna gången också.

God kväll vänner!





Har fått dotterns papper klara nu så att maken kan lämna in dem i kväll. Nu i eftermiddag har vi en riktigt härlig vårdag och det är varmt ute. Jag blir så glad av att se solen.

När sonen och maken åkt till Ronneby ska jag köra ett pass på träningsmaskinen. När det är klart ska jag lägga mig och läsa en bra bok och äta lite frukt.  När Fingal är hemma så vill han alltid ha av min frukt och det slutar med att jag får hälften av frukten och Fingal resten.

I morgon blir en jobbig dag. Gubben ska in till Aventus på morgonen och prata med dem och som vanligt lär dem väl inte hittat något jobb till honom.  Han plågas av arbetslösheten och att gå hemma och vara sysslolös. Jag hoppas att han har tur att hitta ett jobb snart.

När det är klart ska vi åka och handla för veckan och jag hoppas att det går fort. Så jag kommer ut så fort som möjligt. Nästa vecka blir det väl mer folk i affärerna när det närmar sig påsk.

Dottern kommer hem två helger i rad och det ska bli kul att få skämma bort dottern lite. På lördag ska familjen bowla i två timmar. Det ser alla ifram emot dem tycker att det är kul. Själv ska jag nog stanna och vila mig lite under tiden.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram

Nu har solen tittat fram.





Nu har jag fått denna bloggen färdig. Så det är snart dags för att vila lite ifrån datorn.

Ska lägga mig i ett varmt bad med en massa skum och koppla av. Jag gillar att bada och där vi har bott innan har det inte funnits något badkar bara dusch. Tända lite doftljus och lite bra musik. Så är nästan att man somnar i badkaret. Tur att man har Fingal som livräddare. För han vaktar oss alltid när någon duschar eller badar.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt bra dag.
Kram

Lite mer minnen om från förra resa.






Här är trappstegsforsen ett vackert ställe som vi måste alltid stanna vid när vi kör upp. Då när man ser forsen så vet man att snart är vi uppe i Klimpfjäll. JIPPIE!!!

Tänk om man kunde få bo där uppe då skulle jag bli glad.

Stekenjokk



Här ska vi fira Kristi Himmelsfärdsdag eller som vi kallar det gökotta. Det ska bli mysigt

Snart är vi i Klimpfjäll igen.



Vi väntar på att få komma dit igen.

Fingal vår sötnos


God morgon vänner



Har sovit så gott i natt. Jag känner mig pigg och glad. När dem andra åt frukost så körde jag ett pass på min träningsmaskin. Mitt hjärta mår mycket bättre nu efter detta pass. Innan har jag varit ute på långpromenader med vovven men efter problemet med korsbandet i höger knä så har det inte blivit av. Då fick jag rådet av min läkare att skaffa en Orbitrek elite och träna på. Detta går jättebra trots mitt problem med knäet.

Skulle försöka blogga in på min gamla blogg i bloggspace men det gick inte. Har mailat dem där och frågat varför.
Skall försöka blogga här i stället.

Idag är det grått och trist ute inte känns det som vår ute idag i alla fall.

Ska fylla i alla papper om dotterns dagliga verksamhet så att det blir gjort. Hon slutar ju skolan nu i juni. Så då ska allt vara klart.  Som god man till henne är ju det mitt ansvar.

Gubben min ska ner till Ronneby i kväll och gå på föräldrarmöte på sonens skola. Då ska han passa på och ta med sig pappern och lägga dem i brevlådan till Lss-handläggaren.

I dag är det 48 dagar kvar tills vi åker till Klimpfjäll och det ska bli kul. Jag ska få träffa en av mina bästa vänner Jenny och få tillbringa en vecka uppe i vackra Klimpfjäll.

Sköt om er vänner och ha en fortsatt bra dag.

Kram















RSS 2.0