God morgon vänner!




I går hade hade vi så mycket att göra att jag hann inte sitta vid datorn. Sonen fick maginfluensan och gubben mådde inte bra. Arbetslösheten tär på honom. Nu finns det knappt inga lediga jobb att söka i Karlskrona med omnejd. Så ser det mörkt ut på jobbfronten för honom.  Med tanke på att snart ska vi överleva på den lilla akasse ersättning han får.

Dottern trivs ju på sitt boende men hon tycker att det är för långt hem till familjen och Fingal Ohlsson. Hon säger att hon känner sig övergiven. Det kostar henne 160 kronor för att åka färdtjänst och hälsa på hos oss varje gång. Så hennes pengar räcker inte merän till en resa i månaden.

Nu har vi pratat med henne och frågade om hon ville flytta hem igen. Tösen blev överlycklig och skrattade så gott. Så nu blir det en massa arbete för oss. Nu ska jag säga upp hennes lägenhet i gruppboendet from 1/5 och förhoppningsvis kan hon flytta hem till oss den 31/7.

Gubben har varit i kontakt med ett assistansbolag som ska sköta om så att dottern får en assistent hemma när hon flyttar hem. Enligt Lss-lagen har dottern rätt till en personlig assistent som ska hjälpa henne om hon inte bor i en gruppbostad.  När det ska anställas en assistent kommer det att bli hennes pappa. Tösen vill ha sin pappa som personlig assistent.

På så vis slår vi två flugor i en smäll. Dottern får sin önskan uppfylld och gubben får ett jobb. Så gårdagen var hektisk med tanke på vad som ska ske här hemma snart. 

Nu är vi på jakt efter en fyrarums lägenhet här i detta området vi bor nu. Vi kan få vänta en tid på en sådan lägenhet men det ordnar sig. Sonen delar gärna rum med sin syster tills vi hittar en större lägenhet. 

Nu ska jag in och läsa hos er och sköt om er vänner.

Ha en fortsatt bra dag.

Kram


 



Kommentarer
Postat av: Marina

Gomorron vännen...det där var ju en riktigt smart lösning....maken får ett jobb, dottern blir nöjd och jag kan garantera att Fingal Ohlsson också kommer att bli nöjd med lillmatte också hemma....ha en jättefin lördag...kram

2009-04-18 @ 08:26:26
URL: http://marina-mittilivet.bloggspace.se
Postat av: Monica

Åh vilken bra vändning det tog! Och en jättebra lösning för alla parter! Toppen! Ha en jättebra dag!

Kramar!

2009-04-18 @ 08:30:48
URL: http://locknetoka.blogspot.com
Postat av: sussi

Godmorgon En bra lösning =)Hoppas att sonen piggnar till =) kramar..

2009-04-18 @ 10:37:36
URL: http://superwoman.bloggspace.se/
Postat av: Johanna

Hejsan vännen!

Va roligt att dottern kan flytta hem till er =)

Ha en riktigt bra dag!

Kram

2009-04-18 @ 11:01:19
URL: http://jmf82.bloggspace.se
Postat av: mommi

Hej Marina. Jamen så smart. Då hoppas jag den lösningen ska funka bra för er alla. När man har sitt "barn" hemma boende så har hon oxå enligt lss,rätt till avlösare.(men allt de där vet du säkert). Kramizar fr mormorn fniss

2009-04-18 @ 12:14:36
URL: http://mommi.bloggspace.se
Postat av: leila

men så bra :) verkar som det löser sig till det bästa. jag sitter här och skriver till dig med högerhanden med vänsterhanden håller jag i hjördis ben medans hon tuggar, bortskämda lilla älskade hund :) kramis

2009-04-18 @ 15:31:37
URL: http://ladyley.se
Postat av: Angelika

Grattis! Låter som en toppen lösning gubben får något att syssla med och dottern kommer hem.Även om det nog är jobbigt ibland så blir det nog jätte bra.

En stor kram från Angelika med alla hundarna

Saknar dig på bloggspace

2009-04-18 @ 18:27:15
URL: http://fridsborgskennel.bloggspace.se/
Postat av: Therese

Vilken underbar lösning det var!! Ibland komer snilleblixtarna ;) Nu har ni verkligen en spännande tid framför er med resa och hemflytt! Kram

2009-04-20 @ 20:35:38
URL: http://kvarnryd.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0